Сирно-лимонні вафлі

Смак самої вафлі дещо кислувати, хоча переважно залежатиме від кислуватості сиру. Помірна солодкість. З даної кількості інгрідієнтів виходить 8 великих вафель

Вам знадобиться 

185 г муки

75г цукру

2 ч л розпушувача

0,5 ч л соди

0,5 ч л солі

Цедра одного лимону та 5 ст л лимонного соку

80г вершкового масла 

2 яйця

180мл молока

125г сиру (творог)

Приготування:

  1. Вінчиком смешати муку, соль, розпушувач і соду
  2. В маленькій мисці розтерти цедру з цукром 
  3. Окремо збити сир, м'яке масло і яйця. Потім сюди ж додати молоко, лимонний сік і цедру з цукром
  4. Змішати суху частину з сумішшю. Розмішувати до однорідності.
  5. Випікати
    Подавати з джемом, кремом з вершкового сиру і лимонним курдом. Або їсти так :)

 

Крем із вершкового сиру:

50г вершків 33%

250г вершкового сиру

35 г цукрової пудри (за смаком)

Все взбити

 

Лимонний курд

4 жовтки

115 мл свіжого лимонного соку

Цедра одного лимону

75г цукру

60г вершкового масла

 

Все змішати в сотейнику та поставить на вогонь. Постійно помішуючи, довести до загустіння. Охолодити, процідити.

  • Сирно-лимонні вафлі