Сирно-лимонні вафлі
Смак самої вафлі дещо кислувати, хоча переважно залежатиме від кислуватості сиру. Помірна солодкість. З даної кількості інгрідієнтів виходить 8 великих вафельВам знадобиться
185 г муки
75г цукру
2 ч л розпушувача
0,5 ч л соди
0,5 ч л солі
Цедра одного лимону та 5 ст л лимонного соку
80г вершкового масла
2 яйця
180мл молока
125г сиру (творог)
Приготування:
- Вінчиком смешати муку, соль, розпушувач і соду
- В маленькій мисці розтерти цедру з цукром
- Окремо збити сир, м'яке масло і яйця. Потім сюди ж додати молоко, лимонний сік і цедру з цукром
- Змішати суху частину з сумішшю. Розмішувати до однорідності.
- Випікати
Подавати з джемом, кремом з вершкового сиру і лимонним курдом. Або їсти так :)
Крем із вершкового сиру:
50г вершків 33%
250г вершкового сиру
35 г цукрової пудри (за смаком)
Все взбити
Лимонний курд
4 жовтки
115 мл свіжого лимонного соку
Цедра одного лимону
75г цукру
60г вершкового масла
Все змішати в сотейнику та поставить на вогонь. Постійно помішуючи, довести до загустіння. Охолодити, процідити.